[...] witamin A oraz wapno i magnez, fosfor, mangan, miedź i potas. Są polecane szczególnie dla diabetyków, ale my polecamy je wszystkim. Migdał dobry na wszystko! Czy wiesz że migdały zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminę E, wapń, magnez i potas. Jednym słowem pomagają budować mięśnie, obniżają poziom cholesterolu i wspomagają w walce ze [...]
[...] witaminy z grupy B - skutecznie działają przeciw trądzikowi, a dodatkowo przynoszą ulgę w stanach napięcia nerwowego. Ich bogatym źródłem są: orzechy, groch, słonecznik, migdały, sery twarogowe i drożdże. W wielu przypadkach sama dieta jest wystarczającym lekiem na twoje problemy z trądzikiem. Także należy położyć duży nacisk na [...]
[...] będą przez komórki tłuszczowe. Najlepszym źródłem tłuszczy jednonienasyconych są (Robson, 2009): • oliwa z oliwek, • olej z pestek winogron, • avocado, • orzechy, • migdały. Kolejnym niezbędnym składnikiem są tłuszcze z grupy Omega 3. Najlepszym źródłem Omega 3 są przede wszystkim ryby morskie (makrela, łosoś, śledź, tuńczyk). Kwasy [...]
[...] Czyli nasza dieta powinna bazować na świeżych i gotowanych warzywach, powinny znaleźć się też świeże i suszone owoce, chude i półtłuste mięsa, ryby morskie, orzechy włoskie, migdały, jaja od kur z wolnego wybiegu, ryż, ziemniaki, kasze grube, razowe pieczywo. Słowo klucz –BAZOWAĆ! Czyli opierać się,stanowić lwią część naszego menu. Nie tylko i [...]
[...] z wielu względów uznałbym za wskazane. Dobre ich źródła to między innymi oliwa z oliwek extra virgin, awokado, olej kokosowy, masło, jaja, tłuste ryby, ciemna czekolada, migdały i orzechy makadamia. Dodatkowo szereg badań przeprowadzonych z udziałem mężczyzn wskazuje, że wyższa konsumpcja tłuszczu (około 40% energii dostarczanej) a [...]
[...] z wszystkimi ciasteczkami, batonikami czy majonezami, których składnikami są przemysłowo przerobione tłuszcze. Dobrym źródłem potrzebnych organizmowi NNKT są ekologiczne migdały, orzechy, mak, sezam, słonecznik, nasiona dyni, siemię lniane czy orzechy włoskie (orzechów ziemnych się nie poleca ze względu na częste zakażenia pleśnią), żółtka [...]
[...] wartości energetycznych (czytaj: dużych ilości kalorii) nie gwarantują nic innego. Kiedy nachodzi nas ochota na coś słodkiego lepiej sięgnąć po słodki owoc, orzechy albo migdały. I dodać do tego jogurt albo serek homogenizowany. Masło czy margaryna - co wybrać? Wszystko zależy od tego, jaką mają zawartość tłuszczu. W maśle jest to 74 proc., [...]
[...] można dodać miód, lub użyć miodu zamiast przypraw. Tutaj muszę zaznaczyć, (żeby w całości nie zaśmiecać) że smaki można zmieniać dowolnie wykorzystując : truskawki, banany, migdały, jeżyny, banany, jabłka, czereśnie i wiele wiele innych. I co dla niektórych oczywiście może być czekolada, kulki czekoladowe, płatki kokosowe, orzechy... Czekoladowe [...]
Najpierw chcialem podziekowac Ellisowi i Qazarowi za udzielenie drobnej, aczkolwiek wartosciowej i fachowej pomocy. Na wstepie chcialem napisac ze obecnie dysponujemy duza wiedza jezeli chodzi o odzywianie w sportach ale najwiecej uwagi poswiecono kulturystyce, w internecie trudno jest znalesc cokolwiek o odzywianiu w sztukach walki a przeciez [...]
[...] jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania naszego układu nerwowego oraz pracy mięśni. Poprawia znacznie zdolność myślenia oraz koncentracji) Dzięki tym substancjom migdały mogą zapobiec między innymi chorobom serca, a nawet cukrzycy (co zresztą zostało udowodnione naukowo). Ponadto migdały posiadają też: - wapń - żelazo - bor - krzem - [...]
Witam wszytskich i bardzo proszę o pomoc! Zacznę od przedstawienia się :) Jestem Oriolka, mam 33 lata, 166cm wzrostu i niestety AŻ 74 kg żywej wagi. Przyznam się, że żadna dieta nie jest mi obca: 1000cal, 1200cal, Dukan, South Beach, tłuszczówka ( po której miałam najlepsze rezultaty, gdyż nicale 2 lata temu schudłam w ciagu 2 m-cy 10kg,ale w [...]
[...] do których ten argument nie przemawia, wypiszę kilka produktów spożywczych w których możemy znaleźć wapń (mg w 100 g) np. mak niebieski suchy (1266), sardynka w oleju (330), migdały (239), figi suszone (203), żółtko (147), szpinak (93), orzechy włoskie (87). Wykaz produktów zawierających/ niezawierających glutenu: Naturalnie bezglutenowymi są: [...]
Witam. Niektorzy mnie juz znaja od paru miesiecy, inni w kazdej chwili moga poznac W lipcu zaczalem przygode z redukcja i treningami. Cwiczylem 3 miesiace-najpierw ACT, pozniej ok miesiaca FBW. Diete trzymalem falami-3tyg na 100%, wypad do matki, albo jakas imprezka i przerwa. Jednym slowem niezbyt powaznie. W 3 miesiace zjechalem ze 107kg do 101, [...]
[...] nieobecne w tej diecie. Źródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz szeregu cennych mikroelementów mogą być orzechy (włoskie, laskowe, ziemne, pistacjowe czy migdały). Ich obecność powinna stanowić codzienną porcję mogącą zarówno urozmaicać smak najróżniejszych potraw, sałatek czy przystawek jak i być zjadana jako deser czy np. [...]
Witam chciałbym przedstawić artykuł o diecie dla grupi krwi 0. Wiem że już był taki artykuł ale na podstawie ksiązki Dr Peter J.D'Adamo i Catherine Whitney "Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi" a poniżsdze informacje zostały pobrane z ksiązki tych samych autorów ale wydane dwa lata później (Gotuj zgodnie ze swoją grupą krwi). Tysiące zaświadczeń [...]
[...] jest przyczyną przewlekłego zmęczenia, osłabienia pamięci, koncentracji, rozdrażnienia i bólów głowy. Bogate w nią są: drożdże, orzechy ziemne, suszone brzoskwinie, tuńczyk, migdały, grzyby, ziarno soi, zielony groszek. Magnez bierze udział w procesie przemiany glukozy, podczas którego powstaje energia zawarta w postaci ATP-adenozynotrif [...]